Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
3 februari 2023
Agenda
Active

Gerda Schillemans strijdt voor titel ‘koffiezaak van het jaar’

Geplaatst op: 16 juli 2022

Effe een bakkie doen. Het is een gemeengoed voor bijna iedere Nederlander. Op iedere straathoek in Nederland kun je koffie drinken, maar het moet wel een bakkie van kwaliteit zijn. Daarom is er een wedstrijd uitgeschreven onder de titel ‘koffiezaak van het jaar’. Een van de genomineerden voor deze wedstrijd is de koffiezaak van Gerda Schillemans uit Vollenhove: ‘Bij Garrechien’ die gevestigd is in de kringloopwinkel in Vollenhove aan De Kampen 3. Vanaf 22 juli aanstaande kan er digitaal gestemd worden.

Wereldbakkie

Gerda Schillemans is sinds een jaar bezig haar koffiehuisje vorm te geven en dat is haar fantastisch gelukt. De bezoekers van de kringloopwinkel kunnen na het snuffelen en het zoeken naar dat ene object dat in Kunst en Kitsch de volle aandacht zal krijgen met een toptaxatie, aanschuiven bij Gerda voor een ‘wereldbakkie’. Koffiezaken zijn onmisbaar! Er vinden ontmoetingen plaats tussen mensen die elkaar lang niet gezien hebben, er ontstaan nieuwe vriendschappen en er wordt heerlijke koffie gedronken. Dat heeft Gerda Schillemans heel goed begrepen. Haar koffiehoek is de spil van de kringloopwinkel geworden.

De Poorte Rond

Tot voor een jaar was Gerda administratief medewerkster maar ze had altijd al het gevoel ‘iets voor zichzelf’ te willen doen. En toen de mogelijkheid zich voordeed om een koffiehoek in de kringloopwinkel te gaan exploiteren, hoefde ze daar eigenlijk niet lang over na te denken. Door middel van een flinke investering heeft ze een geweldige koffiehoek opgezet waar het uitstekend toeven is. Maar ze wilde niet zomaar een bakkie koffie zetten. Het moest kwalitatief hoogstaand zijn en de klanten moesten er voor terug komen.

Daar is ze zeer goed in geslaagd. Vooral door de kwaliteit van de koffie is ze genomineerd voor deze wedstrijd. “Ik heb lang gezocht naar een topkwaliteit koffieboon. Die heb ik gevonden bij Blacklock in Zwartsluis. Die maken nu exclusief voor mij een zeer speciale Arabica blend onder de naam ‘De Poorte Rond Koffie’. Een zeer toepasselijke Venose naam, want vroeger liep de jeugd uit Vollenhove de Poort rond. Jongens en meisjes gescheiden. De jongens links om en de meisjes rechtsom.

Tijdens het gesprek met Gerda is het een komen en een gaan van klanten die graag een ‘bakkie doen’ bij Gerda. Daarnaast is er een ruime keuze aan lekkernijen die Gerda grotendeels zelf bakt. Ze praat met bijna ieder klant en verliest geen moment de klandizie uit het oog. Een op en top gastvrouw, die geknipt is voor dit vak, De eigenaar van de Kringloopwinkel is zeer content met Gerda. Het trekt klanten.

Ga eens naar Gerda Schillemans om die overheerlijke koffie te proeven en stem vanaf 22 juli via de mail op de koffiezaak van het jaar voor Gerda! Beslist de moeite waard.

Door: Rob van der Spek

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra