Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
27 september 2022
Agenda
Active

Venosen verschijnen met creatie bij gondelvaart Dwarsgracht

Geplaatst op: 30 juli 2022

De Gondelvaart in Dwarsgracht kon vanavond rekenen op deelnemers uit Vollenhove. De gondelgroep ‘GZN Veno’ was namelijk uitgevaren richting het dorpje om mee te strijden om de prijzen en te genieten van het gezellige evenement.

Een groep vrienden uit Vollenhove zat in 2018 langs de waterkant bij de gondelvaart in Dwarsgracht toen één van hen op het idee kwam om zelf een gondel te bouwen. Later die avond werd in café De Doppe het plan weer ter tafel gebracht en twee vrienden van de bedenker sloten zich aan bij het plan. In 2019 gebeurde het dan ook dat GZN aan de start verscheen met de gondel ‘Sint Patricks Day’.

Ook vanavond, tijdens de 75e editie van de gondelvaart, was GZN van de partij. Hun tweede gondel sinds de oprichting droeg de titel ‘Een goede wijn is nog geen bier’. Mede-bedenker Gerard Houtsma uit Vollenhove vertelt: “We hebben de gondel gebouwd bij de familie Jordens aan De Leeuwte. Vergeleken met drie jaar geleden is onze bouwgroep ook wat uitgebreid dus je kan stellen dat er progressie in zit.”

Gerard Houtsma bouwde de gondel samen met Bert jordens, Emilie Wind, Gerard Winter, Hendrie Winter. De vaste kapiteins zijn Hendri Winter en Jarno Winter.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra