Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
27 september 2022
Agenda
Active

André Hammer zet eenmalig de poort open van Marxveld

Geplaatst op: 1 augustus 2022

De tuinen van Marxveld zijn op 10 september geopend voor publiek. Dit in het kader van Open Monumentendag 2022. Het barokgedeelte heeft, zoals bekend, het loodje gelegd. Dit is onder constructie.

De moerbeiboom is een monument en 350 jaar oud. Ook de magnolia is een van de oudste bomen in de tuin. Beide bomen zijn representanten van de middeleeuwse tuin. In het renaissance gedeelte bevinden zich de gebruikskruiden, medicinale kruidentuin en de rozentuin.

Op de dag zelf worden de mensen vanuit het havenkantoor en het toeristisch overstappunt bij de haven van informatie voorzien en Vollenhove in begeleid, waar de adel en het bestuurlijke centrum van de Noordelijke Nederlanden vele sporen hebben nagelaten. In de tuinen is koffie en wat lekkers voor de gasten en zijn de verhalen over vroeger ruimschoots aanwezig.

Bij Garrechien (eigenaar Gerda Schillemans) heeft deze dag een gezellige ontvangstplek ingericht in de tuin. Hier kunnen liefhebbers terecht voor koffie, thee met huisgemaakt gebak.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra