Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
3 februari 2023
Agenda
Active

Bestemming bereikt! Camping De Schaarkamp (4)

Geplaatst op: 11 augustus 2022

Terwijl veel lezers van onze nieuwssites hun vakantie elders doorbrengen, kiezen veel mensen er ook voor om af te reizen naar de kop van Overijssel. Campings in onze regio verwelkomen dagelijks nieuwe gasten die komen genieten van alles wat de omgeving hen biedt. De verslaggevers van de Actueelsites stappen deze zomer op de fiets om vakantieaccommodaties in Zwartewaterland en Steenwijkerland te bezoeken. Onze vierde bestemming: camping De Schaarkamp, gelegen aan de Schaarweg tussen Sint Jansklooster en Vollenhove.

Wie zijn de drijvende krachten achter De Schaarkamp?

Wij zijn Jeroen en Zendy Lok, samen met onze kinderen wonen we sinds 2018 bij onze camping. In 1990 zijn de ouders van Jeroen begonnen met deze camping, die destijds zes plaatsen telde. In de loop der jaren is de camping een stuk groter geworden. In 2018 hebben we het overgenomen van Jeroens moeder en zijn we gestopt met ons eigen bedrijf in Vollenhove. Na de overname hebben we de camping grondig opgeknapt en nu hebben we er een dagtaak aan. 

Waaruit bestaat een doorsnee dag op de camping?

Jeroen begint iedere ochtend met een schoonmaakrondje, vaak rond 07:15 uur. Ondertussen richt Zendy zich op de administratieve zaken. Vaak vertrekken gasten tussen 10:00 en 11:00 uur waarna we samen de grote dagelijkse schoonmaak houden. Aan het begin van de middag arriveren vervolgens nieuwe campinggasten en tussendoor is er tijd voor allerlei andere voorkomende klusjes. Twee avonden per week staat Jeroen in een speciale kraam op de camping, waar hij op donderdag op reservering warme maaltijden maakt voor zijn campinggasten. Op zaterdagavond bakt hij verse patat met diverse snacks en hier wordt veelvuldig gebruik van gemaak.

Kun je jullie gasten omschrijven?

Het zijn voornamelijk 50-plussers die graag vanwege de rust en de mooie omgeving naar De Schaarkamp komen. We hebben een grote schuur waar mensen hun fietsen in kunnen stallen en daar wordt dan ook volop gebruik van gemaakt. Verder is het zo dat we wel terugkerende gasten hebben, maar niet veel seizoensplaatsen verhuren. Eigenlijk is het iedere dag wel een komen en gaan van gasten. De kleinschaligheid en de persoonlijke omgang waarderen mensen. Zo geven we iedereen bij aankomst persoonlijk een rondleiding over de camping. Daarnaast kunnen liefhebbers in ons Achterhuys zelf wat kleine boodschapjes doen. Daar verkopen we onder andere gekoeld drinken, verpakte ijsjes en verse eieren.

Kun je zelf wel op vakantie als je een camping draaiende moet houden?

Dat zit er gedurende het seizoen niet in, maar om het jaar proberen we in het najaar of winter er even tussen uit te gaan. In januari 2020 zijn we vanwege ons huwelijksjubileum op vakantie geweest naar Kenia en vorig jaar zijn we in de herfstvakantie naar Spanje geweest. Maar verder waren en zijn we eigenlijk iedere winter druk met verbouwen. Niet alleen de campingfaciliteiten werden aangepakt, maar ook onze eigen woning (het voorhuis van de boerderij), is afgelopen winter deels gemoderniseerd. Dat willen we de komende winter afronden.

De corso’s van Vollenhove en Sint Jansklooster staan voor de deur, een extra drukke periode?

Eigenlijk is het de hele zomervakantie druk, maar je merkt wel dat echte corsoliefhebbers al een jaar van tevoren reserveren. Zo staat er volgende week een groepje Denen op de camping die speciaal komen voor het bloemencorso. Maar daarnaast zijn er deze zomer nog volop andere activiteiten. Zo heb je komend weekend de Gondelvaart en het ringsteken in Blokzijl. Genoeg te doen voor onze gasten!

Hoe bevalt het om ‘campingbaas’ te zijn?

Heel goed. We hebben een goede keuze gemaakt. Maar laten we het niet romantiseren: het is zeven dagen per week hard werken. Echter doen we het met veel plezier. Het is ook fijn dat we letterlijk naast de deur werken, zodat je in de buurt bent van de kinderen. De moeder van Jeroen komt hier nog regelmatig en wordt blij als ze ziet hoe de vernieuwingen worden ontvangen bij gasten. Ze volgt namelijk nog steeds de recensies die gasten achterlaten op het internet.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra