Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 april 2024
Agenda
Active

Ingezonden brief: steun de boer tijdens corso’s

Geplaatst op: 16 augustus 2022

Archieffoto: Chantal Everaardt

(Ingezonden brief) De mooiste weken van het jaar komen er weer aan. Dan weet iedereen in Klooster en Veno wel wat er wordt bedoeld: corso! Het hele jaar door worden er aan de prachtige creaties gebouwd, die op de derde vrijdag en laatste zaterdag van augustus door de straten van Sint Jansklooster en Vollenhove rijden. Iets wat zeker dit jaar een punt is om bij stil te staan.

De huidige stikstof problematiek heeft ook invloed op deze evenementen. Met alles wat er gaande is dit jaar rondom de boeren, is dit een goed moment om er even bij stil te staan, dat we ook geen corso zouden hebben zonder boeren; Bloemenvelden op landbouwgrond van boeren. Wagenbouwen en/of opslag in schuren van boeren. Boeren, van wie het land is dat wordt gebruikt als parkeerplaats. Laten we ons eten en drinken deze week ook niet vergeten: óók daar heb je de boeren voor nodig. De corso’s zijn in de loop der jaren uitgegroeid naar een enorm evenement waar duizenden mensen op af komen.

Laat zien aan de bezoekers dat we de boeren nodig zijn! Dit kun je doen door de Nederlandse vlag op de kop of een alternatieve vlag/zakdoek of een mooie slogan met een sprekende tekst, goed zichtbaar op te hangen of neer te zetten. Een stil protest waarmee iedereen uit Sint Jansklooster en Vollenhove kan laten zien dat we de boeren nodig zijn voor deze twee geweldige evenementen! Bedankt voor jullie steun!

Klazina, Esther en Monique namens de boeren uit Sint Jansklooster en Vollenhove

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra