Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
2 februari 2023
Agenda
Active

Corsokunstwerk in Vollenhove nu ook mooi verlicht

Geplaatst op: 24 augustus 2022

Foto: Nick van Dokkumburg

Misschien is hij nu wel op het mooist: het corsokunstwerk in het centrum van Vollenhove. Want sinds gisteravond werkt ook de verlichting. Ook na het corso blijven de lampjes branden zodra het donker is.

Vollenhove en het corso zijn al decennialang aan elkaar verknocht. Reden genoeg voor Marcel Santbergen en Jordy Winter, ontwerpers van corsowagens, om destijds een kunstwerk te ontwerpen. Drie jaar geleden werden de eerste voorbereidingen getroffen, sinds april pronkt de vijf meter brede dahlia aan de Weg van Rollecate.

De rotonde waar het kunstwerk staat, is niet zomaar een plek. Het corso trekt er jaarlijks langs en de prijzen worden er uitgereikt.  Het is een Cornel Bronze-dahlia, gemaakt van cortenstaal. Dit soort staal wordt ook gebruikt voor de bouw van corsowagens.

Het kunstwerk heeft in totaal een halve ton gekost. Die 50.000 euro is dankzij sponsoring van de Vollenhoofsche Vereniging Voor Volksvermaken, de Belangenvereniging en de gemeente Steenwijkerland bij elkaar gehaald.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra