Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
29 maart 2024
Agenda
Active

Zijn dit de nieuwe uniformen van Vollenhoofsch Fanfare?

Geplaatst op: 24 augustus 2022

Zijn foto’s van de gloednieuwe uniformen van Vollenhoofsch Fanfare uitgelekt? Om maar met de deur in huis te vallen: nee. Hier op de foto zie je de gloednieuwe kleding van het eveneens gloednieuwe dweilorkest dat sinds vandaag actief is in Vollenhove.

Het stadje had tot vorig jaar het Kerkstraat Dweilorkest. Maar omdat leden uit die blaaskapel ouder werden en de animo afnam, hield die club het voor gezien. Maar Vollenhove zonder dweilorkest, dat was niet denkbaar voor Derk Spans. De trommelaar van Vollenhoofsch Fanfare polste of er binnen zijn korps animo was voor een nieuw dweilorkest en dat bleek het geval.

Meer dan 15 enthousiastelingen sloten zich bij hem aan en een nieuwe formatie was geboren. Ze spelen gezellige muziek onder de naam ‘De Koplopers’, dat verwijst naar de Kop van Overijssel. Woensdagavond hadden de muzikanten hun debuut in woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg. Wie de gloednieuwe groep ook wil horen, hoeft zijn geduld niet lang op de proef te stellen. Donderdagavond trekken Derk Spans en de Koplopers langs de bouwlocaties van het corso.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra