Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
28 maart 2024
Agenda
Active

Steenwijkerland op WEG komt langs in verschillende kernen

Geplaatst op: 26 augustus 2022

Vragen over werk, energie of geld? Daarmee kunnen inwoners van Steenwijkerland  terecht in het gemeentehuis, maar medewerkers van de gemeente en Stichting Duurzaam Steenwijkerland komen de komende tijd ook naar verschillende plaatsen in Steenwijkerland toe. Een afspraak maken is niet nodig, iedereen kan langskomen voor een gesprekje, onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers.

Waar en wanneer?

Vollenhove parkeerplek Coop: Woensdag 31 augustus van 14.00-16.00 uur

Oldemarkt parkeerplek Coop: Woensdag 7 september van 14.00-16.00 uur

Giethoorn parkeerplek Plus: Woensdag14 september van 14.00-16.00 uur

Steenwijk parkeerplek Aldi/Jumbo: Woensdag 21 september van 14.00-16.00 uur

Geldloket

Heeft u vragen over financiën, zijn er betaalproblemen en schulden, of wilt u graag budgetadvies? Bij het Geldloket wordt gratis hulp geboden. Heeft u weinig geld en moeite om rond te komen? Misschien zijn er regelingen waar u voor in aanmerking kunt komen. Of heeft u een eigen onderneming en financiële problemen? Het Geldloket werkt samen met een aantal partijen om te kunnen helpen. Ook buurtwerkers van Sociaal Werk de Kop zijn aanwezig.

Energie

Wilt u uw huis energiezuiniger maken en bent u blij met slimme tips om energie te besparen? Welke maatregel is voor uw woning en situatie het meest geschikt? Stichting Duurzaam Steenwijkerland haakt ook aan en gaat graag met u in gesprek over bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepomp, isolatie, en eventuele subsidiemogelijkheden. Want dit is hét moment om te verduurzamen, dus wacht niet tot het winter is!

Werk/Stapelbanen

Heeft u vragen over werk? Mist u werkplezier? Wilt u meer of ander werk? De gemeente wil graag met u meedenken. Een van de manieren kan het slimme fenomeen ‘stapelbaan’ zijn: hierbij worden meerdere parttimebanen gecombineerd. Een mooie oplossing als u naast uw huidige werk ook wel eens wat anders erbij wilt en uw inkomen wilt vergroten. Groot voordeel: geen administratieve rompslomp, maar één overzichtelijk loonstrookje, met één eindbedrag, waarbij alle gewerkte uren al voor u bij elkaar zijn opgeteld. Ook helpt de gemeente als u zich tijdens het werk verder wilt ontwikkelen door te zorgen voor opleidingen op maat.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra