Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
30 november 2022
Agenda
Active

Oktoberfest Veno ziet uit naar tweede editie

Geplaatst op: 5 september 2022

(Adv.) De sporthal van zalencentrum De Burght in Vollenhove ziet er nu nog ‘gewoon’ uit, maar dat is op 8 oktober wel anders. Dan barst de tweede editie van het Venose Oktoberfest los. “Een knalfeest voor jong en oud waarvoor we de sporthal wederom geheel omtoveren tot Duitse feesttent”, zeggen organisatoren Erik Lok en David Apperlo.

Vorig jaar werd het Oktoberfest voor de eerste keer gehouden. Dat werd gelijk een groot succes met meer dan 1000 bezoekers. Nu alle coronaregels zijn opgeheven, hopen de organisatoren nóg meer feestvierders te verwelkomen dan tijdens de voorgaande editie.

Dat de ticketverkoop al goed loopt, doet de heren deugt. Ze trekken dan ook alles uit de kast om er weer een geslaagd feest van te maken. “We maken een eilandbar, creëren een Tiroler sfeer in de sportzaal en hebben een 10-koppige band op het podium staan: Jawohl. Ze spelen niet alleen schlagers, maar ook de echte bekende feesttenthits. Mark Bakker, onder meer discjockey voor ‘Het Foute Uur’, is ook van de partij. Vorig jaar zorgden deze ingrediënten voor groot feest, dus we gaan er weer helemaal voor ”, blikken Erik en David vooruit.

Dat De Burght en Café De Doppe gezamenlijk de kar trekken is niet nieuw. De partijen werkten al samen bij het corso en hebben dit evenement vorig jaar ook samen opgezet. “De Doppe is de zaterdagavond van het Oktoberfest ook gesloten. Feestvierders kunnen die avond, eventueel in dirndl of lederhose, naar De Burght komen. Vanaf de eerste minuut tot middernacht gaan we knallen”, zegt Doppe-uitbater Erik Lok.

“Na de corso’s is dit weer een prachtig feest voor jong én oud om naar uit te kijken. We hopen ook dat iedereen uit de regio zich geroepen voelt om gezellig met ons mee te feesten en een lekkere Duitse bratwurst te komen eten”, aldus de organisatoren.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website https://oktoberfestveno.nl/

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra