Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
9 december 2023
Agenda
Active

Ouderwetse gezelligheid in de Moespot tijdens Open Huis

Geplaatst op: 10 september 2022

De broers Raimon en Peter Ian Pot openden vandaag hun Moespot voor belangstellenden. De twee kochten het etablissement eerder dit jaar aan en de bedoeling is om restaurant Robuust er op den duur te huisvesten. Om gasten kennis te laten maken met hun nieuwe onderkomen, hielden de twee een open huis. Aangezien de Moespot ook een Rijksmonument is, was Open Monumentendag de ideale dag om de deuren open te zetten. 

Het café was zaterdagavond al vroeg gevuld met gasten. Ook oudere generaties lieten het Open Huis niet aan zich voorbij gaan en kwamen onder het genot van een hapje en een drankje herinneringen ophalen. In de schuur was live-muziek en achter de stal waren foodtrucks neergezet. “Een hele gezellige middag en avond”, concluderen Raimon en Peter Ian. “We hebben inmiddels onze plannen bij de gemeente liggen. Binnenkort gaan we in Steenwijk om tafel om de details door te nemen in de hoop dat we daarna aan de slag kunnen gaan”, vertellen de uitbaters. Tot die tijd blijven ze gevestigd aan het Kerkplein in Vollenhove.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra