Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
24 april 2024
Agenda
Active

Goudzoekers slaan (nog geen) Spijkers met Koppen

Geplaatst op: 3 oktober 2022

Goudzoekers Germaine Rook en Hendri op de Haar waren zaterdagmiddag te gast in Spijkers met Koppen op NPO Radio 2. Daarin vertelden ze over het project Het Vergeten Zwarte Goud en de zoektocht naar de mysterieuze zangeres Lola. Ondanks een mediaoffensief en het werk van een detectivebureau is Lola nog niet gevonden.

Rook en Op de Haar werken samen met een groep muziekfans aan een groot tributeconcert in Sint Jansklooster. Daar staan komend jaar vergeten artiesten op het podium naast een aantal grote namen van nu. Ook presenteren de Goudzoekers dan een boek met interviews met artiesten waarvan sommigen volledig in de vergetelheid zijn verdwenen.

Dat laatste geldt zeker voor zangeres Lola. Zij brengt in 1968 een single uit en treedt op met onder meer Ben Cramer. Daarna lijkt ze letterlijk van de aardbodem verdwenen. “We weten dat ze uit Breda komt en eigenlijk Maria del Rosario heet, maar verder ontbreekt elke informatie”, vertelt Rook zaterdag in Spijkers met Koppen aan het presentatieduo Willemijn Veenhoven en Dolf Jansen.

Ze vertellen het verhaal niet voor het eerst. Onder meer Omroep Brabant en Radio 1 besteedden onlangs ook aandacht aan het project en de zoektocht naar Lola. “En het leuke is dat we zelf worden benaderd door de omroepen. Ze vinden dat we met een bijzonder project bezig zijn”, zegt Rook over alle media-aandacht.

De Goudzoekers hebben ondertussen meer dan dertig vergeten artiesten opgespoord en gesproken. Velen van hen gaan op 3 juni optreden in Sint Jansklooster. Dat tributeconcert wordt een groot evenement waarvoor de kaartverkoop binnenkort van start gaat.

Op de hoogte blijven? Hou dan www.hetvergetenzwartegoud.nl in de gaten.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra