Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
20 april 2024
Agenda
Active

Voorpoort druk bezig met inzamelen van textiel

Geplaatst op: 4 november 2022

Obs de Voorpoort doet weer mee aan de kledinginzamelingsactie van Bag2School. De kinderen krijgen tijdens deze actie het besef dat hun kleding een tweede leven krijgt. Ze leren dat de kleding terecht komt bij mensen die het hard nodig hebben, en niet bij de afvalverwerker verdwijnt. Een win-win situatie dus.

Bag2School is een internationaal bedrijf met een groene kijk op de maatschappij. Zij verzamelen kleding van o.a. scholen en keren per kilo een bedrag uit. Net als Bag 2 School wil ook OBS de Voorpoort de afvalberg niet nóg hoger maken. Deze wijze van werken is dus een prima manier om van niet meer gebruikte kleding af te komen en om de school te laten sparen voor dat extraatje.

Het ingezamelde geld wordt opgespaard en dan besteed aan materialen voor de kinderen (zoals bijv. de mooie nestschommel op het plein). De leerlingenraad is momenteel erg actief met het verzamelen van nieuwe leuke ideeën. Daar komt gegarandeerd iets moois uit, aangezien de kinderen samen iets bedenken. “Hierbij dus een oproep aan iedereen om uw gebruikte (schoon en onbeschadigde) kleding, dekens, lakens, gordijnen, handdoeken, knuffelbeesten, riemen, handtassen en schoenen (per paar aan elkaar geknoopt) in te leveren bij ODBS de Voorpoort”, vertellen de kinderen die druk bezig zijn met inzamelen.

De kleding wordt opgehaald en wordt gesorteerd en ongesorteerd naar hulporganisaties in Oost- en West-Europa, Afrika en Azië gestuurd. Vervolgens komt de kleding terecht bij de mensen die dit het hardst nodig hebben. Oekraïne hoort hier dus ook bij. 80% van de kleding wordt hergebruikt en de overige 20% gaat naar de recyclingindustrie voor de productie van bedden, sokken, dekens en schoonmaaktextiel. Tevens leidt het tot meer werkgelegenheid in deze landen en voorkomt dat er nog meer bruikbare kleding in de vuilnisbak eindigt. Alleen maar voordelen dus..

Inleveren is mogelijk t/m dinsdagavond 8 nov. (dan is er van 19.00 – 19.30 uur iemand aanwezig op school om u evt. te helpen met de zakken). Het mag ook in een zak onder het afdak bij de voordeur van de school gezet worden.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra