Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
3 februari 2023
Agenda
Active

‘Angsten overwonnen’ bij sportieve Kidsrun

Geplaatst op: 11 november 2022

Reportage: Jacqueline Meijer. Foto's: Nick van Dokkumburg

De Kidsrun van Stichting Survival Vollenhove werd vandaag voor de derde keer gehouden. De speciale survivalrun is speciaal opgezet voor kinderen van groep 5 en 6 uit Steenwijkerland. Zij genoten volop van de sportieve activiteit op de survivalbaan.

Het parcours liep onder andere via park Oldruitenborgh, waar natuurlijk ook het water onderdeel uitmaakte van het hindernissenparcours. De leerlingen probeerden de hindernissen zoveel mogelijk te doen, zonder verplichtingen. Plezier, lekker bewegen in de buitenlucht en kennismaken met de survival stonden voorop. De kinderen gingen in een groep voorzien van begeleiding op pad. Ze mochten elkaar helpen indien nodig, zodat de hele groep elke hindernis kon volbrengen. Maar als een hindernis even niet lukte, of iemand zag het niet zitten, dan was dat natuurlijk geen probleem.

Het is mooi om te zien hoe kinderen van deze leeftijd elkaar dan soms tóch weten te overtuigen om een hindernis wel te doen. Door de positieve aanmoedigingen vanuit de groep zijn heel wat kinderen die riepen “dit ga ik echt niet doen” toch overstag gegaan. Er zijn heel wat angsten overwonnen en grenzen verlegd vandaag.

De trotse gezichten bij het luiden van de bel aan het eind van het parcours waren dan ook zeker terecht. Het geheel werd beloond met een welverdiende mooie medaille, drinken en een lekker warm broodje knakworst. Alle kinderen hebben vooraf van Stichting Survival Vollenhove een stoer t-shirt gekregen die ze na afloop mee naar huis mochten nemen: een mooi aandenken aan de Kidsrun.

De Kidsrun gaat vooraf aan de grote Survivalrun ‘Veno in the Wetlands’, welke zaterdag 12 november voor de 20e keer wordt gehouden, een jubileumeditie dus.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra