Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
3 februari 2023
Agenda
Active

Koninklijke onderscheiding voor jubilerend organist Arend van de Wetering

Geplaatst op: 12 november 2022

Arend van de Wetering (81) uit Sint Jansklooster heeft vanavond een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Dat gebeurde tijdens de viering van het 60-jarig jubileum van de heer Van der Wetering als organist in de GKv. Ter gelegenheid daarvan was vanavond een zang- en muziekavond in de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt in Sint Jansklooster-Kadoelen. De heer Van de Wetering werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  

Arend, toen 18, werd in 1962 door de kerkenraad van de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt in Sint Jansklooster-Kadoelen benoemd als organist. Nu 60 jaar geleden. Al op zijn twaalfde speelde hij orgel. Dat zat overigens in de familie, want ook vier zussen waren bekend met het instrument. Van de Wetering ging naar het muzieklyceum in Zwolle en werkte daarnaast samen met zijn vrouw in hun bekende warenhuis.

De heer Van de Wetering is een muzikale, getalenteerde organist die erom bekend staat de diensten goed voor te bereiden. Zondagse erediensten, rouw- en trouwdiensten, diensten in het verzorgingstehuis Markehof in Marknesse, op hem kan altijd een beroep worden gedaan. Ook in kerkdiensten van de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt in Marknesse en Vollenhove bespeelt de heer Van de Wetering al tientallen jaren het orgel.

Zijn jarenlange (vrijwillige) inzet is niet onopgemerkt gebleven. Ter gelegenheid van zijn diamanten jubileum als organist krijgt hij een Koninklijke onderscheiding. Zelf straalde hij verbazing en dankbaarheid uit tijdens het opspelden van de versierselen. Eerder vierde Arend het jubileum al met zijn vrouw en kinderen. Samen met hen bezocht hij onlangs het kerkje van het Duitse dorp Dornheim. Hier trouwde Arends grote voorbeeld: Johann Sebastian Bach.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra