Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
18 april 2024
Agenda
Active

Duim vanwege persoonlijke afwegingen per direct weg bij V.H.K.

Geplaatst op: 29 december 2022

Edwin Duim is per direct opgestapt als trainer van sv V.H.K. Persoonlijke afwegingen liggen ten grondslag aan het besluit van de Zwolse oefenmeester. De club uit Sint Jansklooster betreurt het plotselinge vertrek van de hoofdcoach zeer, maar respecteert zijn keuze.

Duim was bij V.H.K. bezig aan zijn vierde jaar. Een succesvolle periode waarin hij vorig seizoen de vurig gewenste promotie naar de derde klasse bewerkstelligde. Ook dit seizoen lag V.H.K. op koers om ondanks de versterkte degradatieregeling de handhavingsambitie waar te maken. Duim: “Ik kijk dan ook met een goed gevoel terug op mijn periode bij V.H.K. Ik wil iedereen waar ik intensief mee samenwerkte bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. Zeker ook de staf en de spelers.”

Plezier weggeëbd

Onlangs liet Duim de club al weten dat hij na het seizoen zou stoppen. “Plezier is voor mij de basis om voetbaltrainer te zijn en dat voelde ik om uiteenlopende redenen de laatste maanden wegebben. Vandaar ook mijn voornemen om V.H.K. na vier jaar te verlaten.” Dat Duim nu een half jaar eerder dan gepland niet meer terugkeert op Sportpark Monnikenmolen heeft te maken met persoonlijke afwegingen. “Recente ontwikkelingen zorgen ervoor dat ik nu al de keuze maak om te vertrekken.”

Keuzes respecteren

Assistent-trainer Rob Lassche is solidair aan zijn hoofdtrainer en besloot na 3,5 jaar zijn taken eveneens neer te leggen. V.H.K. betreurt hun vertrek zeer, maar respecteert de gemaakte keuzes. Voorzitter Cor Heetebrij: “We vinden het spijtig dat onze wegen eerder scheiden dan verwacht, maar bedanken Edwin en Rob voor al hun geleverde inspanningen en behaalde successen. We wensen beiden het allerbeste voor de toekomst.”

Oplossing vinden

De technische commissie van de club beraadt zich nu op de manier waarop de leemte die Duim en Lassche achterlaten ingevuld gaat worden. Heetebrij: “De technische commissie staat niet voor een eenvoudige opgave. Maar we hebben er vertrouwen in dat we samen zowel voor de korte als lange termijn een juiste oplossing kunnen vinden.”

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra