Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
20 april 2024
Agenda
Active

Manuel Schilder interim-trainer V.H.K.

Geplaatst op: 3 januari 2023

Eerder werd Schilder al benoemd tot interim-trainer van de club.

V.H.K. heeft snel een opvolger gevonden voor de vorige week opgestapte hoofdtrainer Edwin Duim. Manuel Schilder leidt vanavond al de eerste training van de derdeklasser uit Sint Jansklooster. De oefenmeester uit Zwolle tekent een contract op interim-basis tot het eind van het lopende seizoen.

De 43-jarige coach groeide op in het Zwolse Windesheim, waar hij jarenlang in de jeugd en hoofdmacht van VSW voetbalde. Na een verhuizing naar de wijk Stadshagen startte zijn trainersloopbaan daar bij CSV ’28. Hij trainde er diverse jeugdteams en zette er op woensdagmiddag een voetbalschool op.

Nadat Schilder in zijn TC 3 en 2-diploma’s haalde, verlegde hij zijn focus naar het seniorenvoetbal. In 2018 begon de Zwollenaar aan zijn eerste avontuur bij het tweede elftal van FC Meppel, uitkomend in de reserve Hoofdklasse. Na twee jaar in Drenthe keerde hij terug naar zijn jeugdliefde VSW. Daar was Schilder van 2020 tot 2022 twee seizoenen lang hoofdtrainer in de vierde klasse.

De laatste maanden was Schilder als trainer actief in de vierde divisie bij Rohda Raalte. Bij de Sallandse zondagclub bekleedde hij de rol van assistent. De technische commissie van V.H.K. is blij de onverwachts ontstane vacature binnen een week weer ingevuld te hebben en heeft er vertrouwen in dat het de handhavingsambitie met de interim-trainer waar kan maken.

Schilder is in het dagelijks leven eigenaar van M4Engineering. Met zijn eenmansbedrijf ondersteunt hij bedrijven in de installatietechniek met werkvoorbereiding, calculaties, engineering en projectbegeleiding. Hij volgt op Sportpark Monnikenmolen Edwin Duim op, die vanwege persoonlijke afwegingen vroegtijdig vertrok bij de club uit Sint Jansklooster.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra