Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
20 april 2024
Agenda
Active

Activiteiten op Wiedewereld tijdens Nationale Voorleesdagen

Geplaatst op: 2 februari 2023

In het kader van de Nationale Voorleesdagen zijn er diverse activiteiten op Kindcentrum de Wiedewereld georganiseerd. De voorleesdagen zijn een mooi moment om even stil te staan bij het belang van lezen en hoe voorlezen het ‘leren lezen’ kan stimuleren. Het is namelijk aangetoond dat een kind met 15 minuten voorlezen per dag al duizend nieuwe woorden per jaar leert.

De peuters en kleuters van Kindcentrum de Wiedewereld waren deze week voor een voorleesfeestje in de bibliotheek van Sint Jansklooster uitgenodigd. Juf Astrid van de bibliotheek las het boek ‘Maximiliaan geeft een feestje’ voor. Een verhaal waarin op een feestje alle vriendjes heel vies worden. Het is een heel interactief verhaal en de kinderen leefden echt mee met Maximiliaan. Na het voorlezen mochten ze hun eigen meegenomen knuffel in bad doen.

Ook de ouders waren voor dit feestje uitgenodigd. Zij konden samen met hun kinderen het avontuur beleven van Maximiliaan Modderman. En het was natuurlijk een mooie gelegenheid voor kinderen en ouders om kennis te maken met de bibliotheek. Op het einde van de ochtend was iedereen het er over eens: het was een mooie ochtend vol leesplezier.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra