Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
22 maart 2023
Agenda
Active

90-jarige ijsclub trakteert op gratis dagje Thialf

Geplaatst op: 25 februari 2023

Leden van ijsclub Nooitgedacht uit De Krieger konden zaterdag gratis mee naar de kunstijsbaan in Heerenveen, het schaatshart van de wereld, de plek waar topsporters geschiedenis schrijven. Thialf is pure schaatsbeleving op topniveau.

De aanleiding was drieërlei: Ten eerste is de club 90 jaar jong, opgericht op 24 januari 1933 in het voormalig café De Krieger. De ijsbaan had men op de zee achter de dijk.

Ten tweede zijn de afgelopen winters dermate slecht- met name voor de jeugd- om goed te leren schaatsen. Ondanks dat het afgelopen seizoen weer gelukt was om de eigen ijsbaan drie dagen open te kunnen doen.

Ten derde was er de uitkering van de onlangs opgeheven OMT (Overijsselse Merentocht), die besteed moet worden aan de schaatssport.

Doe deze drie ingrediënten bij elkaar en je hebt een prachtige schaatsmiddag voor jong en oud om nooit te vergeten. De stemming zat er al goed in toen om half één – goed het werd ietsje later- twee volle touringcars richting Thialf reden.

Daar aangekomen konden ze tot vier uur naar harte lust schaatsen. Opmerkelijk was het grote aantal jeugdigen, wat misschien niet zo verwonderlijk was omdat het nu op een middag was georganiseerd in plaats van op een avond. Weer thuisgekomen werd deze middag afgesloten in het clubgebouw waar het uiteraard niet ontbrak aan de koek-en-zopie.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra