Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
22 maart 2023
Agenda
Active

Open huis op Kindcentrum de Wiedewereld

Geplaatst op: 10 maart 2023

(Ingezonden) Leren gebeurt op Christelijk Kindcentrum de Wiedewereld in Sint Jansklooster niet alleen met boek, schrift of  laptop, maar ook met concrete materialen en spelletjes, binnen en buiten.

Op de Wiedewereld richten we ons op gepersonaliseerd ontdekkend leren. Ieder kind ontwikkelt zich bij ons op eigen niveau, in het tempo dat daarbij past. Om dat mogelijk te maken, werken we voor bepaalde vakken groepsdoorbrekend, in domeinen voor onder- en bovenbouw.

Naast het leren van lezen, rekenen en taal vinden wij het belangrijk dat kinderen zich ook op sociaal emotioneel gebied goed kunnen ontwikkelen, dat zij zich fijn en veilig voelen op de Wiedewereld. De dagopening, Kanjertraining, muziek en gym e.d. wordt in de jaargroepen door de eigen leerkracht aangeboden.

Naast onderwijs bieden we ook (verlengde) peuteropvang en buitenschoolse opvang voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Omdat opvang en onderwijs in hetzelfde gebouw wordt aangeboden, kennen we alle kinderen van jongs af aan. De peuters en kleuters spelen en leren geregeld samen, waardoor de overgang van de peutergroep naar de basisschool soepel verloopt.

Wij zijn trots op de doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen in onze opvang en onderwijs op de Wiedewereld. Wij willen u daar graag meer over vertellen! Daarom houden wij Open Huis op ons Kindcentrum. Belangstellende ouders zijn van harte welkom een kijkje te komen nemen op onze opvang en school op donderdag 16 maart van 8.00 – 17.00 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra