Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
20 april 2024
Agenda
Active

Kinderen van De Voorpoort rekenen er op los

Geplaatst op: 29 maart 2023

De Grote Rekendag werd woensdag gehouden op De Voorpoort in Vollenhove. Dit jaar met het thema ‘De Afvalparade’. De kinderen gaan op deze dag aan de slag met uitdagende reken- en wiskundeonderwerpen, deze keer rond het maken, verwerken, hergebruiken en verminderen van afval.

Daltonschool de Voorpoort leek deze dag dan ook wel een beetje op een vuilnisbelt. Vorige week hadden de leerlingen een vuilniszak mee naar huis gekregen met de bedoeling deze om te toveren tot kledingstuk en te versieren met afval. Wat waren er veel mooie creaties gemaakt! Er is dan ook eerst maar eens begonnen met een modeshow. Daarna zijn de kinderen in de klassen verder gegaan.

Groep 1/2 heeft geleerd hoe je nog prima kan knutselen met spullen die we normaal gesproken weggooien en heeft gekeken hoe zwaar een vuilniszak is met bepaalde spullen er in. Groep 3/4 heeft spelletjes gemaakt van afval waaronder kegels van versierde flessen.

In groep 5/6 is er gekeken naar de hoeveelheid sapconcentraat in pakjes drinken en hoeveel  pakjes er per schooljaar worden opgedronken. Ook werd er uitgerekend hoeveel pakjes je nodig bent om de vloer in de klas helemaal te bedekken. Groep 7/8 heeft een film gekeken over afval scheiden en ook daadwerkelijk vrijwillig afval opgeruimd. Zij hebben gekeken naar de hoeveelheid afval wat er op een dag geproduceerd wordt en hoeveel dat dan per week is. Ook de grootte van de prullenbak die daarvoor noodzakelijk is, werd uitgerekend. De dag werd creatief afgesloten met het ontwerpen van de ideale prullenbak.

Veel aandacht dus voor de rekenvaardigheden d.m.v. leuke rekenopdrachten en dus ook met een eye-opener wat betreft het afval dat mensen produceren.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra