Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 april 2024
Agenda
Active

Waar in Vollenhove stonden vroeger de stadsboerderijen?

Geplaatst op: 3 april 2023

In het Stadsmuseum Vollenhove wordt woensdag 12 april een lezing gehouden over de 40 stadsboerderijen die in het stadje stonden. Veel zijn verdwenen in de jaren 1960 door  afbraak en ruilverkaveling. Door  foto’s, kadastergegevens en de namen van vroegere eigenaren en bewoners komen ze terug in de herinnering. In deze presentatie is ook ruimte voor reacties en aanvullingen uit het publiek.

Donderdag 13 april; donateursavond en dan voor hen geen entree met quiz “WiekentVeno”

Dinsdag 18 april – Havezaten in Vollenhove

Elke inwoner van Vollenhove weet dat in ‘de stad der paleizen’ veel adellijke huizen stonden. Enkele zijn bewaard gebleven. Niet alle werden officieel havezate – wat is dat eigenlijk? En ook vlakbij de stad stonden havezaten. In deze presentatie komen ze allemaal langs, met afbeeldingen en bewoners. De locaties worden aangegeven en hun geschiedenis komt globaal aan bod.
Voor geïnteresseerden in de rijke geschiedenis van Vollenhove is dit de kans daar in kort tijdbestek meer over te weten te komen.

woensdag 26 april – De vissersbuurt in oude foto’s. Spreker is telkens Henk van Heerde.

Voor alle lezingen geldt: tijdig reserveren, vol is vol. Aanmelding aan de balie maar liefst per e-mail  op reserveringen@chcvollenhove.nl of telefonisch tijdens openingsuren. Aanvang is steeds 20 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Entree is € 6 (contant of pinnen), inclusief een kop koffie of thee.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra