Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
23 april 2024
Agenda
Active

Sint Jansklooster heeft eigen ‘Wiedebieb’

Geplaatst op: 14 april 2023

Sinds afgelopen woensdag is Sint Jansklooster een minibieb rijker! Er is namelijk een klein kastje aan de muur van Kindcentrum De Wiedewereld in Sint Jansklooster opgehangen. Dat is de Wiedebieb. Daar kunnen ouders samen met hun kind boeken uit halen om (voor) te lezen. Er liggen boeken voor volwassenen en voor kinderen in. Het boek dat is gelezen kan weer teruggebracht worden of kan in een andere minibieb neergelegd worden.

Wethouder mevrouw Jongman heeft de Wiedebieb geopend. Ondanks de regen was het een feestelijk gebeuren. Zowel wethouder mevrouw Jongman als mevrouw Lisanne Schrijver, leesconsulent van de Bibliotheek Steenwijkerland, gaven aan dat een zwerfbibliotheek voor een dorp van belang is. Het stimuleert het lezen van kinderen en volwassenen.

Na de opening was er nog een mooi programma voor de kinderen: De jongere kinderen werden voorgelezen door de wethouder en een aantal moeders en een oma. De oudere kinderen kregen een workshop van mevrouw Willemke Brouwer, illustrator van de nieuwe kinderbijbel “In de Gloria”.

De opening en alle activiteiten eromheen waren georganiseerd door een groepje kinderen uit de bovenbouw. Dat zij dit goed gedaan hebben, bleek wel uit de reacties: Iedereen was het er over eens, het was een mooie ochtend vol lees- en tekenplezier!

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra