Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
24 april 2024
Agenda
Active

Diploma’s goud, zilver en brons voor jeugdleden survivalrun

Geplaatst op: 17 april 2023

Foto: Sanne de Jonge

Twintig jeugdleden van de Trainingsgroep Survivalrun Vollenhove (TSV) hebben afgelopen zaterdag hun bronzen, zilveren of gouden survivalrundiploma gehaald.

Onder toeziend oog van ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden voerden de jeugdleden zaterdagochtend de opdrachten uit die voor het diploma vereist zijn. Deze opdrachten zijn verdeeld in drie categorieën: klimtechnieken, kracht- en uithoudingsvermogen en knopen.

Voor brons moesten de deelnemers onder andere tien meter apenhangen, een swingover en de postmanswalk doen en als knoop de mastworp met borging goed uitvoeren. Voor brons zijn geslaagd: Lisa Brunia, Yara Spithoff, Erlyn van Eerde, Rolan Tukker, Noa Spans, Vayenna Post en Wilger Westhuis.

Voor zilver zijn de hindernissen net wat zwaarder. De deelnemers moesten bijvoorbeeld twintig meter apenhangen, lianen en drie swingovers doen en anderhalve minuut hangen aan een rekstok. Het zilveren diploma is behaald door Maartje Janssen, Joël Janssen, Cas Mosterdijk, Ilse Roskam, Siegrid Roubos, Juul van Eerde, Sharell Menzo, Reier van Steenbergen, Nuri Spithoff en Justin Willemsen.

Dit jaar hebben maar liefst drie jeugdleden het gouden diploma behaald. Dat is echt een knappe prestatie, want de vereisten voor goud zijn erg moeilijk. Zo moesten de deelnemers onder andere binnen twee minuten vijf swingovers achter elkaar doen met tussendoor de grond aantikken, veertig meter apenhangen, twee minuten hangen aan een rekstok en 1.600 meter hardlopen binnen 6,40 minuten. Voor goud zijn geslaagd: Timon Spans, Steef de Graaff en Boaz Rook.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra