Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
10 juni 2023
Agenda
Active

Vollenhove klaar voor vier dagen ‘Typisch’

Geplaatst op: 24 mei 2023

Voor de tweede keer kan Vollenhove gaan genieten van ‘Typisch Vollenhove’. De opvolger van de jaarlijkse Havendagen wordt gehouden van 26 tot en met 29 mei.

De Havendagen ontstonden in 1993 als start van het vaar- en toeristenseizoen. Op den duur kwamen er minder scheepjes naar Vollenhove en hebben we besloten om het evenement om te dopen naar ‘Typisch Vollenhove’.

Vrijdag kunnen liefhebbers al een voorproefje nemen de kermis of een bezoek brengen aan het Stadsmuseum. Later dat weekend is er een havenfair, een kindervrijmarkt en live-muziek. Zondagavond is er een oecumenische dienst in de Grote Kerk. Op Tweede Pinksterdag kunnen ouderen in een versierde bus meedoen aan het jaarlijkse Pinsterrijden. Ook is er een 90’s muziekbingo.

Natuurlijk mogen ‘typisch Venose dingen’ niet ontbreken tijdens Typisch Vollenhove. Daarom kunnen liefhebbers tijdens Pinksteren ook meevaren op de botters VN66 en de ZN13. Verder zijn er mini-concerten op het Bosch-orgel van de Grote Kerk. Wie benieuwd is naar het complete programma kan hier kijken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra