Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
16 april 2024
Agenda
Active

Kinderen welkom bij buitenspeeldag op velden VENO

Geplaatst op: 9 juni 2023

Klauter over de stormbaan, bouw je eigen hut, maak het allermooiste zandkasteel of voetbal zoals Messi. Dat kan én nog veel meer tijdens de Buitenspeeldag Vollenhove op woensdag 14 juni van 14.15 – 16.15 uur. 

Ravotten, dansen, rennen en soms lekker vies worden. Wat is er nu mooier en gezonder voor kinderen dan buiten spelen?! Het prikkelt de fantasie en is buitengewoon gezond. Veel speluitdagingen binnen zorgen vaak voor onvoldoende beweging. 80% van onze jeugd beweegt structureel te weinig. Juist daarom is buiten spelen zo belangrijk. Het houdt kinderen spelenderwijs in beweging en bevordert daarnaast ook de lichamelijke en sociale ontwikkeling.

Ieder kind tot en met twaalf jaar uit Vollenhove en omgeving is welkom bij de Buitenspeeldag. Er is genoeg te doen, zelfs voor de allerkleinsten. Diverse spelletjes, een hut of tipi bouwen, een stormbaan en uiteraard een groot aantal sporten zijn verdeeld over het sportpark. Voor de kleintjes is er een levensgrote zandbak en een speelhoek. Plezier gegarandeerd!

Samen met de Junior Denktank en SV VENO organiseert Stichting JY met veel enthousiasme deze zevende Buitenspeeldag. Om 14.15 uur wordt het startsein gegeven bij Sportpark de Benten (SV Veno, Aan Boord 1). Meedoen is gratis en je krijgt drinken en een gezonde snack! In de kantine is er voor de ouders uiteraard een kopje koffie of thee.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra