Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
9 december 2023
Agenda
Active

Rondal en Koninklijke NLR: innovatieve krachtenbundeling in Vollenhove

Geplaatst op: 13 november 2023

Rondal en het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) zetten de succesvolle samenwerking voort. Deze krachtige alliantie tussen twee bedrijven met bijna 150 jaar gecombineerde ervaring, versterkt hun gezamenlijke inzet voor veiligheid, efficiëntie en effectiviteit. Zowel op het water als in de lucht- en ruimtevaart.

In Vollenhove, direct aan het Vollenhover kanaal is Rondal gevestigd, een internationale onderneming, opgericht door Royal Huisman, met bijna 50 jaar ervaring in het ontwerpen en bouwen van onder andere hoogwaardige zeilsystemen voor superjachten. Met een team van meer dan 75 medewerkers levert Rondal wereldwijd aan diverse jachtwerven. De producten zoals masten, lieren, luiken en windschermen, worden van ontwerp tot productie vervaardigd in Vollenhove.

Aan de andere zijde van het kanaal zetelt Koninklijke NLR. De toonaangevende kennisorganisatie met meer dan 100 jaar geschiedenis is wereldwijd bekend om haar streven naar duurzaamheid en innovatie in de lucht- en ruimtevaart. Met ruim 700 medewerkers met name werkzaam in Marknesse en Amsterdam biedt Koninklijke NLR uitgebreide ondersteuning aan overheden en commerciële partijen, van analyse en onderzoek tot kwalificatie, certificatie en onderhoud.

Hoewel hun specialisaties op het eerste gezicht verschillen, is het de gedeelde expertise in composietmaterialen die Rondal en NLR verbindt. In 1998 ondersteunde NLR Rondal al bij de ontwikkeling van ’s werelds langste composiet mast van 59 meter voor een groot zeiljacht. Nu, met steeds grotere jachten en bijbehorende krachten, biedt NLR uitgebreide testmogelijkheden om de optimale prestaties te waarborgen.

De samenwerking gaat echter verder dan alleen technische synergie. Het maakt integraal deel uit van het strategische plan van Rondal om een actievere rol in de lokale gemeenschap van Vollenhove en omstreken te spelen. Managing Director Harald Lubbinge benadrukt het belang van lokale betrokkenheid door werkgelegenheid te bieden, samen te werken met scholen voor stages en lokale inkoop te bevorderen. “Dit is het begin van ons streven naar een sterkere lokale verbinding, waarbij nieuwe talenten van harte welkom zijn”, aldus Lubbinge.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra