Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
22 juli 2024
Agenda
Active

Wiedewereld zamelt geld in voor kleuterschool Eswatini

Geplaatst op: 1 juli 2024

(Ingezonden) Na vele voorbereidingen was het dondermiddag dan eindelijk zover: de Zomermarkt van KC de Wiedewereld in Sint Jansklooster! Het weer was heerlijk zomers en de opkomst was groot. Het is mooi om zo als ouders, familie en team van de Wiedewereld samen te komen. De kinderen hebben genoten van het maken en kopen van de spulletjes. Sommige kinderen hebben wel 3 rondjes langs de kramen gemaakt voor ze een keus konden maken. Ook de workshops waren bij de kinderen in trek.

Het organiseren van zo’n markt is een hele klus! Alles uitdenken, voorbereiden en op de dag zelf alles klaarzetten. Het was geweldig voor elkaar, een perfecte organisatie!

Behalve elkaar ontmoeten, was het andere doel om geld in te zamelen voor het inrichten van een ‘kleuterschool met maaltijdvoorziening’ voor de kinderen in Emahhekeni in Eswatini.

Er is tijdens de markt veel geld binnengekomen! Daarnaast hebben diverse bedrijven uit de omgeving, particulieren en organisaties een donatie gedaan. Het overtreft al onze verwachtingen!  Bij elkaar een geweldig bedrag dat we gaan overmaken naar Stichting de Mûne voor het opzetten van een kleuterschool met alle benodigde materialen en een schooltuin!
In groep 3-4 werd deze week gevraagd of ze te zijner tijd ook foto’s mogen zien hoe de kleuterschool in Eswatini er uit is komen te zien. Dat gaat zeker gebeuren!

Al met al was het een prachtige, zonovergoten, gezellige Wiedewereld – Zomermarkt!

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra