Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
22 juli 2024
Agenda
Active

Unieke vaarexcursie naar eendenkooi

Geplaatst op: 3 juli 2024

Nationaal Park Weerribben-Wieden, De Wieden, Steenwijkerland, Kop van Overijssel, Overijssel, Nederland, Europa

Vaar op dinsdagen mee naar de eendenkooi in De Wieden en ontdek de bijzondere geschiedenis van deze mysterieuze plek. De bossen rondom de eendenkooi behoren tot de laatste stukjes oerbos van Nederland. Het is een oase van rust waar allerlei dieren zich thuis voelen.

Naast allerlei eendensoorten vind je er bijvoorbeeld ook de zeldzame wielewaal. Tijdens de wandeling naar de eendenkooi vertelt de gids hoe de kooikers hier vroeger hun werk deden en zie je de verscholen plassen van de eendenkooi tussen hoge bomen en dicht struikgewas. Deze kooi is met een oppervlakte van 30 hectare de grootste eendenkooi van De Wieden. Tijdens de vaartocht naar de eendenkooi toe kom je ook door het prachtige pittoreske waterdorpje Dwarsgracht. De excursie start vanaf bezoekerscentrum De Wieden te Sint Jansklooster en is op dinsdagen van 12:30 tot 16:00. Opgeven kan via deze pagina.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra