Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
3 februari 2023
Agenda
Active

Afgelopen weekend tal van vernielingen in Zwartsluis

Geplaatst op: 31 augustus 2020

In de nacht van zaterdag op zondag 30 augustus hebben meerdere ondernemers op het industrieterrein bezoek gehad van één of meerdere schoften. Bij transportbedrijf Nieuwboer is een busje vernield, bij Van Kesteren is een autoruit gesneuveld en bij Varsema Autohandel zijn busjes toegetakeld. Bij Jachthaven De Kranerweerd zijn 8 boten opengebroken.

Bij Nieuwboer zijn een vloerrooster en een blok door de ruiten gegooid. Bij Varsema zijn stenen door de ruiten van busjes gegooid en ook Van Kesteren had die zondag een auto op de dam staan waarvan een ruit ontbrak. “Ja, ik kwam bij Van Kesteren om een nieuwe ruit te bestellen. Toen vertelden ze dat onbekenden ook bij hen langs waren geweest. Je moet gewoon met je handen van andersmans spullen afblijven”, merkt Cees Nieuwboer op.

De politie vertelt: “We hebben een aantal meldingen binnen gekregen van voorvallen van afgelopen weekend. Onze collega’s zijn ter plaatse gegaan en hebben uiteraard ook gesproken met de melders. Daarnaast worden er camerabeelden opgevraagd en uitgelezen, om te kijken of er iets te zien is op de beelden. Daarnaast wordt er ook gesproken met buurtbewoners, wellicht dat zij iets hebben gezien en/of hebben gehoord. We willen hen oproepen contact met ons op te nemen, mochten zij iets gezien en/of gehoord hebben en dat wellicht nog niet met ons gedeeld hebben. Uiteraard kunnen zij contact opnemen met de wijkagent, maar  uiteraard kunnen zij ook direct 112 bellen, mochten zij iets verdachts zien of horen. Collega’s gaan verder met het onderzoek.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Leistra