Active

Conditietrainingen van Croes werpen vruchten af bij VHK 3

Geplaatst op: 14 september 2020

(Ingezonden) Afgelopen weekend nam VHK 3 het op tegen Noorscheschut 5. Dat resulteerde in het volgende verslag van onze VHK-drie-reporter inclusief een afbeelding van Jannes, de volkszanger uit Noorscheschut.

De nieuwsgierige en geïnteresseerde voetballers van VHK 3 wisten natuurlijk allang dat beide ploegen vorige week in de beker met 6-4 de bietenbrug op gingen. Het was dus zaterdagmiddag op sportpark “de Meulenwieke” een garantie voor doelpunten. Het grootste verschil met vorige week bij het derde was de conditie. Waar ze vorige week nog met een voorsprong de rust in gingen was dat dit keer andersom. Dit kan dan ook niet anders het resultaat wezen van een week pittige conditietraining.

Om 13.10 uur waren de heren aanwezig op sportpark de Monnikenmolen. Voor het eerst is deze week de boetepot ingegaan binnen het team, met o.a. een boete voor het te laat aanwezig zijn. “Ik kan u vertellen, een aantal spelers heb ik het gehele vorige seizoen op het veld niet zon sprint zien trekken. Sterker nog, de spelerstas is bewust niet opgehaald om op tijd aanwezig te kunnen zijn. Misschien dat dit ook maar een boete moet worden”, merkt onze anonieme VHK-drie-reporter op.

Dan de selectie. Wederom een grote selectie voor het derde van maar liefst 16 man, wat mooi dat het beleid zijn vruchten begint af te werpen. Aanvoerder Weijs schitterde zaterdagmiddag, van afwezigheid. Weijs was Limburg aan het verkennen voor een trainingskamp van het derde. Doelman Eppie en linkervleugel centrumverdediger Ed zijn nog altijd geblesseerd. Vrijdagavond laat kreeg leider Senior van Benthem nog een telefoontje terwijl hij net naar bed wilde gaan. Het was een jongetje huilend aan de telefoon. Al stotterend kwam het er na 2 minuten uit: “ik ik ik… ik heb heimwee naar het 3e Roel, mag ik morgen alstublieft weer mee?” Zodoende stond C. Lassche zaterdagmiddag in de verdediging van zijn geliefde ploeg.

De wedstrijd zelf. Wederom komt het derde niet goed uit de startblokken. Binnen 10 minuten kijken de heren weer tegen een achterstand aan. De daarop volgende 15 minuten heeft het 3e een sterke periode waarin de gelijkmaker wordt gemaakt. Pu geeft vanaf de rechterkant een voorzet over de gehele verdediging van Noordscheschut. Klaver werkt de bal rustig af en zet de stand weer op 1-1. Kort daarna krijgt de Board de bal aan de linkerkant, de 1-2 lijkt in de maak. Ware het niet dat de bal op de, voor een leeg doel staande, Pu veel te hard is en de kans verdwijnt. Na dit sterke kwartier zakt het in en komt het 3e er niet meer uit. Na een half uur staat het 2-1 en dit is tevens de ruststand.

De tweede helft kennen we het derde niet weer. De grootste complimenten gaan uit naar de achterhoede en de doelman, waar het vorige week nog gatenkaas was staat het de 2e helft ijzersterk. Uitblinker was de 3-benige linksback Muus, tevens unaniem verkozen tot MOTM. Voor de vrouwelijke lezers onder ons: Muus was de (vrijgezelle) man die zaterdag is geïnterviewd op de Facebookpagina van VHK3. Ondertussen heeft de Board getekend voor de 2-2. Het derde ruikt bloed en is op zoek naar de winnende.

Via Luppie komt de grootste kans van de wedstrijd, onze kopsterke rechtsmid heef hem voor het inpissen op ca. een meter voor het doel. Echter wordt de bal te zacht ingeschoten, wel moet gezegd worden dat de keeper hem knap pakt. Verder kreeg de Pu nog een vrije bal op een meter of 25 van het doel. Verzoek is om de vangnetten een meter of 10 te verhogen, dit scheelt een kwartier zoeken naar de bal. In de 83e minuut geeft Pu vanaf de linkerkant een strakke voorzet over de grond langs de gehele verdediging. Bij de 2e paal staat onze Jefferson, het resulteerde in een prachtige goal. Nu denkt u, heeft het 3e dan een Keniaan als rechtsbuiten? Qua techniek, snelheid en trapvermogen lijkt het er zeker op. Alleen komt deze uit Kadoelen.

Na 7 minuten blessuretijd is het afgelopen en wint het derde de eerste competitiewedstrijd. Het schijnt dat P. Croes de stand heeft afgedrukt en deze in de woonkamer heeft opgehangen. Dat het derde de openingswedstijd wist te winnen was alweer van 14 september 1974. MOTM: Muus Scheidsrechter: R. Botter, kreeg een 7. Floot zeer verdienstelijk. Bier op sportpark “de Meulenwieke”: 4. Bier zit niet in een rood krat.

8’. 1-0 14’. 1-1 Klaver (Pu) 27’. 2-1 67’. 2-2 Board (Klaver) 83’. 2-3 Jefferson (Pu).