Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
20 mei 2024
Agenda
Active

Gratis grof tuinafval inleveren

Geplaatst op: 1 oktober 2020

Op vrijdag 2 oktober en zaterdag 3 oktober kunnen de inwoners van de gemeente Steenwijkerland grof tuinafval gratis inleveren.

De gemeente en ROVA vinden het belangrijk om zoveel mogelijk grof tuinafval te scheiden. Gescheiden grof tuinafval kan voor een deel worden gecomposteerd en voor een deel ingezet worden voor de opwekking van duurzame energie. Daarnaast willen we voorkomen dat grof tuinafval in het restafval terecht komt.

Men kan langskomen bij Milieubrengstation ROVA Steenwijk, Karenbrug 3, Steenwijk. Vrijdag: 08.30 – 12.00 uur / 12.30 – 16.00 uur. Zaterdag: 08.30 – 16.00 uur Er is geen limiet voor de hoeveelheid grof tuinafval die u brengt. De service is alleen voor particulieren en u moet zich ook kunnen legitimeren als inwoner van de gemeente Steenwijkerland.

Om goede compost te kunnen maken, is het belangrijk dat er alleen grof tuinafval wordt ingeleverd. Als er bijvoorbeeld zand, aarde, of bielzen tussen het grof tuinafval zit, dan is het onbruikbaar voor de compostproductie. Vervuilde ladingen worden daarom niet gratis geaccepteerd.

Gemaaid gras, organisch tuinafval, bladeren en snoeiafval en tak- en/of stamhout mag men inleveren. Zand en aarde, bielzen en/of gewolmaniseerd schuttingen of tuinhekjes, stoeptegels en overig afval is niet welkom.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra