Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
18 mei 2024
Agenda
Active

SV VENO wint ook derde competitiewedstrijd

Geplaatst op: 5 oktober 2020

De herfst is begonnen en dat was duidelijk te merken op Sportpark ‘de Benten’, de wind liet goed weten dat hij er zin in had. Dat gold ook voor de selectie van trainer Marcel Post, die een droomstart kan maken met zijn jongens als zij vandaag de 3 punten thuis weten te houden. Vorig jaar speelde VENO ook tegen Oerterp , er werd gelijk gespeeld in een matige wedstrijd.

De fluit ging en de strijd tussen de vorig jaar laag geklasseerde teams barstte los. Oerterp was afwachtend en ving VENO op rond de middenlijn, waardoor VENO rustig kon voetballen achterin. Frank post had het op zijn heupen vandaag en raakte na een mooie slalom de paal, waar de verdedigers van Oerterp niet scherp oogden. Dit bleek een aantal minuten weer het geval te zijn toen de rechtsback de bal op zijn doelman wilde terug spelen, Selvin de Boer doorzag dit en creëerde daarmee de kans op 1-0 maar hij verzuimde deze opgelegde kans te verzilveren door de bal naast het doel te schuiven.

VENO kreeg veel ruimte op de flanken, waardoor Bram Bergkamp vaak kon opstomen aan de rechterkant, dit leidde naar een voorzet waarbij spits de Boer slim over de bal heen stapte en Frank Post de bal goed meenam en de 1-0 binnen kon schieten in de verre hoek. Gejuicht werd er, maar het was natuurlijk ijzig stil zonder publiek. Oerterp probeerde daarna de draad wat beter op te pakken en kwam wat beter in de wedstrijd en kwam tot kleine kansjes, maar daar bleef het ook bij. El Haddad, die een goede wedstrijd speelde, ging er met de bal vandoor en gaf deze richting de hoek op De Boer, die Frank Post voor de goal zag lopen, De Boer gaf een goede voorzet en deze werd beheerst binnen gekopt door Post. 2-0, die eigenlijk een beetje uit de lucht viel, maar die momenten heb je nodig in een wedstrijd zeggen de geleerden regelmatig.

VENO wilde doorgaan en deed dat ook vanuit een heel goede counter, Arnoud Post onderschept een bal voor zijn eigen 16, speelt de Boer in, de Boer vindt op rechts Roy Visscher, Visscher opent op Frank Post, die het wederom koelbloedig afmaakt. Met de stand 3-0 gingen de mannen de kleedkamer in, en genoten zij van een heerlijk bakje thee.

De tweede helft ging van start en het niveau was van beide teams niet heel goed, oerterp drong wat aan en dat resulteerde tot hun enige treffer van de dag, de spits was sterk en zette 3 man op het verkeerde been, hij schoot en via een been van een verdediger verdween deze in de goal van Peter de Boer, die in het verloop van de 2e helft iets meer aan het werk moest, maar dat prima deed. De 3-2 heeft eigenlijk niet echt in de lucht gehangen, terwijl VENO weer meerdere kansen aan het creëren was om de 4-1 aan te tekenen. De Messias, Jan van Benthem, keerde terug in het elftal van Marcel Post voor Selvin de Boer, die eigenlijk binnen 3 minuten hard onderuit werd gehaald. In de tweede helft werden er veel overtredingen gemaakt, waar de scheidsrechter misschien wel eerder had voor moeten optreden, verder floot hij een prima pot. Sven Buimer maakte ook weer zijn minuten door in te vallen voor Bergkamp.

De genadeslag werd alsnog gegeven door Roy Visscher die een goede solo van Frank Post afrond nadat hij de bal op links opende op de vrijstaande Visscher, die zondagmiddag een aantal spelers flink het bos van Vollenhove heeft laten zien. Daarmee werd ook de eindstand bepaald.

Een verdiende 4-1 overwinning voor de jongens van VENO die hiermee 9 punten halen uit de 3 gespeelde wedstrijden. Een droomstart kunnen we het wel noemen.

Volgende week speelt VENO vanaf 14.00 uur een uitwedstrijd in en tegen Epe.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra