Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
5 mei 2024
Agenda
Active

Waterschap neemt beheer stedelijk water Vollenhove over

Geplaatst op: 17 december 2020

Vanaf vrijdag 1 januari 2021 neemt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) het beheer en onderhoud van het stedelijk water over van de gemeente Steenwijkerland. Dit betekent dat inwoners met vragen, opmerkingen of klachten over het waterbeheer voortaan contact kunnen opnemen met het waterschap.

De overdracht heeft voornamelijk invloed op het onderhoud in de kernen Steenwijk en Vollenhove. Het waterschap Drents Overijsselse Delta gaat daar het beheer en onderhoud uitvoeren van de grotere watergangen. Denk hierbij aan maai- en baggerwerkzaamheden, maar ook aan het verwijderen van waterplanten voor een goede aan- en afvoer van water. Gemeente en waterschap zijn het erover eens dat het logisch is om het ‘hoofdwatersysteem’ bij één organisatie neer te leggen.

Afspraken met andere gemeenten

Steenwijkerland is één van de gemeenten waar het waterschap verantwoordelijk wordt voor het stedelijk  waterbeheer. In de komende jaren gaat het waterschap aan de slag om ook tot definitieve afspraken te komen met de gemeenten in het noordelijk deel van het waterschapsgebied waar nog overdrachten moeten plaatsvinden. Grofweg is dit het gebied tussen Meppel en Assen. Het beheer en onderhoud van het stedelijk water in de overige gemeenten binnen het werkgebied van WDODelta ligt al bij het waterschap.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra