Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
20 mei 2024
Agenda
Active

Silvan prikt afval in coronatijd: ‘het maakt wandelen leuker’

Geplaatst op: 7 januari 2021

De familie Rook uit Sint Jansklooster is sinds de tweede lockdown druk met het opruimen van zwerfafval. Omdat Silvan en zijn ouders nu regelmatig wandelen, kwamen ze buiten veel rommel tegen. Ze besloten dat op te gaan ruimen. Inmiddels ziet vooral Silvan de lol d’r van in.

“Ik had een oproep geplaatst op Facebook met de vraag of iemand nog een prikstok had liggen. Toevallig reageerde Barry Bakker van de gemeente Steenwijkerland op dat verzoek. Hij bracht ons een afvalraper, een vuilnisring, een hesje, vuilniszakken en handschoenen. Sindsdien hebben we al vier keer geprikt aan de Veneweg en de Barsbeek”, vertelt Esther Rook.

Haar zoon Silvan vindt wandelen sindsdien wél leuk: “Je hebt dan tenminste wat te doen. Het levert leuke reacties op. Mensen toeteren en steken de duim op. Je komt allerlei dingen tegen, van een oude band tot een zonnebril. Er liggen ook veel lege pakken wijn echt vreemd wat je zoal tegenkomt. Zodra de zak vol is gaan we weer naar huis en haalt de gemeente de gevonden rommel bij ons op.”

Ergernis aan al het afval dat in de berm ligt was de grootste reden om de handen uit de mouwen te steken. “We nemen alles mee wat niet in de natuur hoort, hoe groot het ook is. Je ziet veel van die berichten op Facebook dat koeien doodgaan doordat mensen blikjes van zich afgooien. Daar willen wij graag wat aan doen”, vertellen moeder en zoon. De komende tijd zijn ze nog wel even zoet, de gemeente heeft net een nieuwe rol met afvalzakken langsgebracht.

Ook interesse in een ‘grijpertje’ en bijbehorende spullen? Bel de gemeente Steenwijkerland via 140521.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra