Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
18 mei 2024
Agenda
Active

Vollenhove neemt in april besluit óf en hoe Corso doorgaat

Geplaatst op: 13 januari 2021

Foto: VVVV/Marieke Tromp

In veel groepsappen circuleerde vandaag een diapresentatie van het Corso Vollenhove. Het riep vele vragen op. Han Knol, voorzitter van het Corso, schept duidelijkheid. 

“Nee, het was niet de bedoeling dat deze uit zou lekken. Voor volgende week stond er een overleg op de agenda met de wagenbouwers waarin we dit voorbij wilden laten komen”, vertelt Knol. In de diapresentatie wordt duidelijk dat de Vollenhoofsche Vereniging Voor Volksvermaken (VVVV) al een heel schema klaar heeft liggen met opties hoe het Corso mogelijk wél door kan gaan.

Van optie A, waarbij het corso onder normale omstandigheden doorgaat, tot optie G waarbij alles wordt afgeblazen, overal is aan gedacht. Knol benadrukt dat het om een concept gaat. “We hebben met elkaar om tafel gezeten om te kijken wat eventueel tot de mogelijkheden behoort. We hebben bijvoorbeeld bij optie C en D een alternatief parcours bedacht zodat men afstand kan houden. Daarbij zit iedereen op de tribune”, vertelt Knol. Op het kaartje is te zien dat bij optie E bijvoorbeeld wagens worden gebouwd waar mensen zelf langs kunnen rijden. In dat geval is er geen rondgang. Optie F lijkt op die van het afgelopen jaar: geen feesttent en grote activiteiten, maar kunstwerken verspreid door het dorp. Het is duidelijk, kosten wat het kost wil Vollenhove maar wát graag dat het evenement (beperkt) door gaat.

De tabel uit de presentatie laat zien wat mogelijkheden zijn voor een corso in 2021. (Tekst gaat verder onder de tabel.)

Het bestuur van de VVVV neemt volgens de voorzitter in april een besluit. “Dan kijken we welke optie het gaat worden, we willen de wagenbouwers op dat moment duidelijkheid scheppen. Als je een grote wagen wil bouwen, heb je vanaf april wel de tijd nodig”, vertelt Knol. Bij het maken van die keuze gaat de vereniging uit van de minst-gunstige scenario’s.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra