Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 mei 2024
Agenda
Active

Paula Spans van Obs de Voorpoort is voorleeskampioen

Geplaatst op: 6 maart 2021

Paula Spans van OBS De Voorpoort is voorleeskampioen van alle groepen 7 uit de gemeente Steenwijkerland.

In september vorig jaar zijn de voorleeswedstrijden op school gestart. In januari tot maart 2021 volgden de regionale rondes. Vanwege Covid-19 was dit jaar natuurlijk alles anders. Paula heeft zelf met haar mobiel een filmpje gemaakt waarin ze haar fragment voorlas en deze heeft ze vervolgens ingestuurd. Ze heeft voorgelezen uit het boek ‘Het ministerie van oplossingen’ van Sanne Rooseboom.

De jury gaf aan eigenlijk alles goed te vinden aan het voorleestalent van Paula. Ze vonden het prettig om naar te luisteren en te kijken, ook de mimiek van Paula vond de jury erg mooi. Vrijdagochtend kwam Sabine Mulder, consulent jeugd & educatie van de bibliotheek Kop van Overijssel op school om Paula een verrassingstas te brengen. Daar was Paula natuurlijk er blij mee. Paula gaat nu door naar de halve finale en strijdt dan tegen de overige winnaars van Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle, Staphorst en Kampen.

Tijdens de finale in mei barst de strijd tussen de provincies los en strijden de kampioenen uit groep 7 en 8 om de titel Nationale Voorleeskampioen. OBS de Voorpoort wenst alle kampioenen alvast heel veel succes met het laten horen van hun voorleestalenten.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra