Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
18 mei 2024
Agenda
Active

Keet Knuppel druk bezig met wederopbouw na brand

Geplaatst op: 2 april 2021

Keet Knuppel is druk bezig om een nieuw onderkomen te realiseren in het buitengebied van Sint Jansklooster. Vorig jaar november ging hun keet in vlammen op, maar dat is voor de jongens geen reden om een punt te zetten achter het bestaan van hun keet.

Vrijdagochtend is een handjevol jongens aanwezig op de plek waar de nieuwe keet komt te staan. Eerder deze winter ruimden ze al de ravage op die de brand met zich meebracht. “We hebben alles gladgestreken en vanmorgen zijn we om 07:00 uur begonnen met het nieuwe straatwerk”, leggen de jongens uit.

Duizenden klinkers worden die vrijdagochtend gelegd. De laatste steen ligt er nog niet in, of de heren trakteren zichzelf al op een flesje gerstenat. Toch is een heel groot deel van de groep aanwezig, samen steken ze de handen uit de mouwen. “Als de grond wat minder drassig is, gaan we de nieuwe keet plaatsen”, vertellen de mannen.

“De brand was natuurlijk erg vervelend, ook omdat er nooit een verdachte is aangehouden. Want we gaan nog steeds uit van brandstichting. Maar we zitten niet bij de pakken neer, binnenkort is alles hier weer helemaal voor elkaar”, aldus de keetgangers die het straatwerk genieten van een welverdiend patatje.

Foto: in november 2020 ging de keet in vlammen op.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra