Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
3 mei 2024
Agenda
Active

‘Spaar met de Venosepas en spek je clubkas’

Geplaatst op: 24 april 2021

Mensen die in het bezit zijn van een ‘Venosepas’ kunnen vanaf mei 2021 hun favoriete stichting of vereniging ondersteunen. Spaarpunten van de lokale winkeliers kunnen namelijk worden omgezet in euro’s voor bijvoorbeeld een sportclub of corsogroep.

De Venosepas is al een groot succes, er zijn meer 2000 exemplaren in omloop. Verschillende ondernemers uit Vollenhove doen er aan mee. Bij iedere uitgegeven euro krijgt de klant een punt en met die punten spaar je voor leuke producten. Maar in eerste instantie is de Venosepas er om de klanten korting te geven op hun volgende aankoop.

Die mogelijkheden blijven bestaan. Maar er komt een extra optie bij: punten doneren aan je club. Barry Heetebrij legt uit: “Alle clubs en verenigingen kunnen zich inschrijven. Daarvoor hoef je niet per definitie gevestigd te zijn in Vollenhove. Mensen die bij aankoop van hun producten punten krijgen, kunnen deze via de website van de Venosepas doneren aan die stichting of vereniging die ze een warm hart toedragen.”

Pieter Houtsma voegt toe: “Punten sparen kan bij Party Service Bar Eethuis Saantje, Chinees Vietnamees Restaurant Mekong, De Echte Groenteman Simon Dragt, slagerij Heetebrij en bakkerij Houtsma. De spaarperiode begint in mei en duurt één jaar. Daarna beginnen we weer opnieuw. Tijdens het jaarlijkse Pleinpop willen we graag de cheques uitreiken.”

Groenteman Bert Dragt roept clubs dan ook op om zich aan te melden: “De penningmeester kan zich aanmelden via info@venosepas.nl en krijgt dan alle instructies over hoe men mee kan doen. Mensen die gespaarde punten willen doneren, kunnen dat vanaf mei doen via de website www.venosepas.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra