Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
5 mei 2024
Agenda
Active

Memorabele herdenking voor gevallen Indiëgangers

Geplaatst op: 5 mei 2021

Al waren door de coronacrisis dinsdag 4 mei grootschalige herdenkingen niet mogelijk, toch heeft het Comité Indiëgangers Brederwiede zoals elk jaar de vijf Indiëgangers uit de voormalige gemeente Brederwiede herdacht. Deze herdenking werd voor de 25ste keer georganiseerd.

In klein comité legden de leden bloemstukken bij de symbolische graven. Gerrit van der Linde legde bij het graf van Herman Alves in Vollenhove  een bloemstuk, bij het graf van Albert Tuin in Heetveld deed Annie Roskam hetzelfde, in Wanneperveen legde Henk Lok een bloemstuk bij het graf van Arie Rodermond en in Giethoorn sloot voorzitter Frits Weijs de herdenking af met een bloemstuk bij het graf van Roelof Drost en Wicher Groen. Albert Jan Weijs blies de Taptoe bij alle graven en er werd een minuut stilte gehouden.

Deze groep omgekomen militairen wordt vaak vergeten tijdens de officiële herdenkingen. Daarom heeft een groep van nabestaanden en familieleden jaren geleden een werkgroep opgericht die deze bijzondere herdenking jaarlijks organiseert.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra