Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
3 mei 2024
Agenda
Active

Spelregels bekend voor kleine windmolens

Geplaatst op: 18 mei 2021

Het college van B&W heeft het zogeheten Beleidskader Kleine Windmolens vastgesteld. Daarmee geeft de gemeente aan onder welke voorwaarden kleine windmolens kunnen worden geplaatst. De spelregels gaan voornamelijk om de maximale hoogte. Molens  bij boerderijen mogen 15 meter hoog zijn, en op bedrijventerreinen 25 meter. Ook geeft het helderheid over het aantal molens per aanvrager en de afstand tot nabijgelegen woningen.

Wethouder Tiny Bijl “Vooral van agrariërs krijgen we te horen dat zij behoefte hebben aan het opwekken van duurzame energie door bijvoorbeeld het plaatsen van kleine windmolens. Deze molens kunnen boerenbedrijven en andere ondernemingen helpen bij het energieneutraal maken van het eigen elektriciteitsverbruik. Dit wordt extra interessant als dat in combinatie met zonnepanelen op het dak gebeurt en sluit mooi aan bij de duurzaamheidsambities van veel agrariërs, andere ondernemers en de gemeente.”

“Bij het vaststellen van de criteria hebben we, naast de gemeenteraad, ook inwoners en andere belanghebbenden gevraagd om mee te denken. Hun input is medebepalend geweest voor dit beleidskader. Het beleidskader komt nu ter inzage te liggen en hiertegen kan men een eventuele zienswijze indienen. Op deze manier krijgt iedereen de mogelijkheid zijn of haar belang kenbaar te maken bij het opstellen van het beleid voor kleine windmolens” aldus Tiny Bijl.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Contour

Leistra