Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
18 mei 2024
Agenda
Active

Autobanden op spanning? Laat het gratis testen in Vollenhove

Geplaatst op: 16 augustus 2021

Tijdens een speciale actie op donderdag 19 augustus kunnen inwoners van Steenwijkerland gratis hun autobanden op de goede spanning laten brengen. Het team van Band op Spanning staat ’s ochtends in Steenwijk en ’s middags in Vollenhove.

De gemeente laat weten: “Rijdt u met te zachte banden? Dan verbruikt u extra brandstof. Niet goed voor uw portemonnee en zeker niet voor het milieu. Daarom is het belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren. U hoeft zich niet aan te melden. Bij de ingang van het parkeerterrein staat het team van Band op Spanning met aanmeldkaarten voor deze gratis service. Wilt u meedoen? Dan legt u de aanmeldkaart op het dashboard als u uw auto geparkeerd heeft.”

De gemeente vult aan: “Vervolgens kunt u gewoon winkelen of de boodschappen doen. Medewerkers van Band op Spanning controleren ondertussen of uw banden niet te zacht zijn. Zijn ze dat wel, dan pompen ze de banden op tot de voor uw auto geadviseerde bandenspanning. U hoeft daarvoor niet bij de auto te blijven en ook zijn geen persoonsgegevens nodig. Komt u bij de auto terug dan zit er een resultatenkaartje onder uw ruitenwissers. Daarop staat welke bandenspanning gemeten is en wat u met het oppompen van de banden heeft bespaard. Zo weet u precies wat er gebeurd is. Goed om te weten: het team van Band op Spanning komt alleen in actie bij auto’s mét aanmeldkaart.”

Men staat donderdag tot 12.30 uur aan het Steenwijkerdiep en tussen 13.00 en 16.00 uur aan het Kingmaplein.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra