Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
6 mei 2024
Agenda
Active

Tuin aantrekkelijker maken? Volg gratis workshop in Vollenhove

Geplaatst op: 27 augustus 2021

Maak van je tuin een aantrekkelijke plek waar je echt graag komt. Met meer kleur en meer leven. Goed voor je gezondheid, de natuur en het klimaat. Voor wie daar wat hulp en inspiratie bij kan gebruiken, organiseren IVN Natuureducatie, Vogelbescherming en KNNV Vereniging voor Veldbiologie een 2,5 uur durende workshop ‘Een levende tuin maak je zelf.’

De workshops vinden plaats op 17 september om 14:00 in Steenwijk, 27 september om 19:30 in Oldemarkt en 11 oktober om 19:30 in Vollenhove. De workshop is bedoeld voor iedereen die groene vingers wil krijgen en in het bezit is van een tuin of tuintje. Onder leiding van ervaren natuurexperts krijg je tips en voorbeelden om jouw tuin aantrekkelijker te maken voor jezelf, en voor vogels, insecten en andere dieren.

“Het is een praktische workshop waarbij deelnemers in een aantal stappen een schets maken voor hun tuin. We geven handige tips waarmee je direct aan de slag kunt als je thuiskomt. Ook deelnemers onderling weten elkaar vaak veel inspiratie te geven”, aldus een van de docenten Sandra van der Zwaag, tuinontwerper.

Sandra vult aan: “Een levende tuin is gezond voor je. Het kijken naar groen alleen al maakt je rustiger, slimmer en creatiever. Een levende tuin is goed voor de natuur; ook kleine stukjes groen geven voedsel en beschutting aan dieren. Minder verharding draagt bij aan droge voeten. Bij heftige regenbuien zakt het water snel de grond in. Bomen, struiken en planten in de tuin zorgen voor verkoeling tijdens hittegolven.”

Aanmelden kan hier.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra