Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
5 mei 2024
Agenda
Active

Excursies door het leefgebied van de otter

Geplaatst op: 23 september 2021

In oktober organiseert Natuurmonumenten verschillende excursies door het leefgebied van de otter. “We bekijken De Wieden door de ogen van de otter. Je leert van alles over dit grote zoogdier, dat van kop tot staart 1 -1,2 meter lang is. De gids vertelt over voedsel en gedrag van de otter. Je hoort over zijn bijzondere comeback en wat er nodig was voor de otters weer uitgezet konden worden”, vertelt Lida Blok.

“2021 is het jaar van de otter. Als wij wakker zijn liggen otters lekker te slapen in de rietkragen. Otters zijn echte nachtdieren en krijgen we overdag meestal niet te zien. De otters zijn in 2002 in De Wieden uitgezet. Dat is nu bijna 20 jaar geleden en de otters hebben het erg naar hun zin in dit leefgebied! In Nationaal Park Weerribben Wieden leven nu naar schatting 70 volwassen otters en ongeveer 40 jongen”, vult Blok aan.

Vaarexcursies door het leefgebied van de otter worden gehouden op 2,7,16,21 of 23 oktober. Startpunt is het bezoekerscentrum in Sint Jansklooster. Voor wie liever wandelt is er op 2 oktober ook een excursie over het laarzenpad met trekpontjes. Meer informatie en aanmelden: www.nm.nl/dewieden/activiteiten.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra