Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
29 april 2024
Agenda
Active

Blokzijl en Vollenhove vinden elkaar in de strijd tegen zonneparken

Geplaatst op: 2 oktober 2021

(Ingezonden) Na contact via social media werd het tijd voor een fysieke afspraak tussen vertegenwoordigers van bewoners van Blokzijl en Vollenhove die tegen zonneparken zijn, zo dichtbij de kernen.

De twee groepen hebben veel overeenkomsten in de pijnpunten en lopen tegen dezelfde vragen aan. Er wordt gekeken wat de twee werkgroepen in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen en ze zullen elkaar op de hoogte houden van ingewonnen informatie en werkwijze.

In beide stadjes zijn enquêtes gehouden waaruit blijkt dat de meerderheid van de inwoners tegen een zonnepark is op de beoogde plaatsen. Waarom staat de gemeenteraad niet achter de mening van hun volk? Ze zullen meer duidelijkheid moeten geven over participatie en draagkracht.

Al bij het indelen van de gebieden waar zonneparken zouden mogen komen is geen rekening gehouden met hun eigen Visie Stadsranden. Ook zijn de kernen daar niet in gekend ondanks de visie: ’De wensen en behoeften van de samenleving stellen we centraal’. Een optie zou kunnen zijn om een rand om kernen te trekken waar geen zonneparken, windmolens etc. geplaatst zouden mogen worden.

Er worden diverse redenen gehoord waarom de inwoners en omwonenden geen zonnepark willen, behalve esthetisch o.a.: verdwijnen van vruchtbare landbouwgrond, te weinig capaciteit op het stroomnet, niet goed voor de toerisme en recreatie, open landschap verdwijnt, er zijn alternatieven en slecht voor flora en fauna.

Wilt u op de hoogte blijven, volg dan : https://www.facebook.com/groups/810909463110658/

https://www.facebook.com/geenzonneparkinvollenhove/

http://www.geenzonneparkinvollenhove.com/

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra