Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
26 april 2024
Agenda
Active

Veel animo voor eerste editie JK Trekkertrek

Geplaatst op: 16 oktober 2021

Trekkerliefhebbers uit de Noordoostpolder en de kop van Overijssel kwamen zaterdagmiddag in grote getale naar De Voorst. Daar werd de eerste editie van de JK Trekkertrek Vollenhove gehouden.

JK staat voor Ja-Koe-Zie. Dit is een vriendengroep uit het havenplaatsje die jaarlijks onder meer het JKZ Feest organiseert. De naam Ja-Koe-Zie hebben ze te danken aan een tot giertank omgebouwde jacuzzi die ze verhuren bij feesten en partijen. “Als vriendengroep hadden we het idee opgevat om dit te organiseren, een trekkertrek is nog nooit eerder in Vollenhove gehouden”, vertelt Stefan Lok namens de organisatie.

Aan de eerste editie deden 31 deelnemers mee. De afgelopen dagen werd op een perceel naast het kanaal een baan uitgezet van 10 meter breed en 100 meter lang. Vervolgens gaan de tractoren, om beurten, proberen om zo ver als mogelijk te komen op deze baan. Om het moeilijk te maken wordt er een ‘kar’ aan de trekker gekoppeld. Deze sleepwagen wordt zo ingesteld, dat deze naarmate je een grotere afstand aflegt steeds meer weerstand biedt. Onder andere de keuze van de banden en de keuze van de versnelling zijn veelbetekenend voor de eindscore van een trekker.

Afhankelijk van het gewicht van de trekkers kon gestart worden in klassen tussen de 2,5 en 9 ton. “Iedereen krijgt vier kansen om zo veel mogelijk meters af te leggen. De winnaar krijgt naast eeuwige roem natuurlijk een prachtige beker”, zegt Lok.

Niet alleen voor de eigenaren van trekkers is de trekkertrek een groot feest, ook publiek kon zich goed vermaken. Naast dat ze konden genieten van brullende trekkers was er muziek en de nodige horeca.

Klik hier voor meer foto’s.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra