Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
6 mei 2024
Agenda
Active

Voorpoort-leerling Sam voorleeskampioen van Vollenhove

Geplaatst op: 26 oktober 2021

In het kader van de Kinderboekenweek hielden de drie basisscholen van Vollenhove ook dit jaar weer hun jaarlijkse Voorleeswedstrijd. De groepen 7 en 8 kwamen samen in de Burght en de winnaar van elke school las op zijn/haar mooist voor uit een eigen gekozen boek.

Deze keer zaten in de jury: Henk van Heerde namens het CHC, Jan Henri de Lange namens de 4V’s en wethouder Jongman van de gemeente Steenwijkerland. De jury luisterde met aandacht naar de drie voorlezers. Daarbij werd onder andere gelet op verstaanbaarheid, emotie overbrengen, de zaal af en toe in kijken en stemgebruik.

Vol aandacht werd er geluisterd naar Tygo (St.Martinus) met het boek ‘Julius Zebra’, Sam (De Voorpoort) met het boek ‘Achtste groepers huilen niet’ en Nikki (Het Kompas) met het boek ‘Juf Braaksel en de geniale ontsnapping’.

Er is fantastisch gelezen. Iedere lezer kreeg van de jury een mooi compliment over hoe het was gegaan. Maar uiteraard kon er ook in Vollenhove maar één voorlezer de winnaar zijn en dat werd Sam van de Voorpoort. Alle drie de winnaars gaan nu richting de gemeentelijke voorleeswedstrijd. Wie daar de winnaar van mag worden, zal uiteindelijk doorstromen naar de provinciale en vervolgens misschien wel landelijke finale.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra