Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
27 april 2024
Agenda
Active

Laatste stemdagen voor Erfgoedvrijwilligersprijs ingegaan

Geplaatst op: 29 november 2021

Foto: COV / Wilko Visscher

Corso Sint Jansklooster is genomineerd voor de Erfgoedvrijwilligersprijs 2021. Samen met twee andere genomineerden maakt het Bloemencorso kans de nog jonge prijs – die vorig jaar in het leven is geroepen – te winnen en daarmee 10.000 euro in de wacht te slepen.

Sinds begin november kan worden gestemd op de genomineerden. Naast het Bloemencorso zijn dat de Stichting Oud Montfoort en Velehanden.nl. Op 6 december wordt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de winnaar bekendgemaakt. Stemmen kan nog drie dagen.

Dit jaar en vorig jaar kon het rijdend bloemencorso vanwege de coronapandemie niet doorgaan. Dit jaar organiseerde het vrijwilligersteam daarom een fietstocht langs 29 creaties met uiteindelijk meer dan 10.000 bezoekers.

De Erfgoedvrijwilligersprijs is vorig jaar in het leven geroepen door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap als waardering naar de grote groep vrijwilligers uit de erfgoedsector. “Door hun inzet, passie en kennis dragen ze zorg voor de instandhouding en toegankelijkheid van erfgoed. Ze zijn daarmee onmisbaar voor het behoud en de beleving van erfgoed voor een groter en meer divers publiek.”

De winnaar krijgt dus 10.000 euro, waarvan de helft moet worden gebruikt ter bevordering van kennisoverdracht op het gebied van het vrijwilligerswerk waarvoor het team zich inzet. De nummers 2 en 3 krijgen 5.000 euro om op die manier te besteden.

Stemmen kan deze hele maand via erfgoedvrijwilligersprijs.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra