Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
6 mei 2024
Agenda
Active

Wat bracht 2021 voor Sint Jansklooster en Vollenhove?

Geplaatst op: 30 december 2021

Het jaar is weer voorbij gevlogen. In Vollenhove en Sint Jansklooster is ook in 2021 weer van alles gebeurd. De redactie heeft de grootste nieuwsfeiten voor u op een rijtje gezet.

Het jaar begon wat onrustig. Op veel plekken in het land waren rellen wegens de avondklok en ook Vollenhove werd in januari nauwlettend in de gaten gehouden. Er waren signalen binnengekomen dat men wilde rellen maar zover kwam het niet. Basisschool het Kompas werd slachtoffer van een inbraak waarbij onbekenden lokalen besmeurden met lijm. In februari werden massaal de schaatsen onder geknoopt en kon A. de Jonge een watergang graven naar de Barsbeek.

In maart werd de oude kleuterschool van Vollenhove omgebouwd tot appartementencomplex en hield VHK een drive-thru voor zijn vrijwilligers. De maand eindigde met triest nieuws, bij een rietbrand aan de Barsbeek kwam een vrouw uit Sint Jansklooster om het leven. April was geen goede maand voor een geheime zender uit Vollenhove. De jongens hadden hun zender nog geen anderhalf uur of hij werd al in beslag genomen. De brommernacht verliep zonder benoemenswaardige incidenten.

Begin mei hoorde een twintiger uit Sint Jansklooster een celstraf tegen hem geeist worden wegens poging tot doodslag. Deze straf ontving hij vervolgens ook. Pinksterrijders kregen flinke boetes wegens het stelen van verkeersborden en een man uit Vollenhove ging de cel in wegens diefstal bij een transportbedrijf. In juni brachten The Famous Dutch Boys hun eerste plaat uit en werd de Gasterij in Wanneperveen in de as gelegd. Twee ouderen uit Sint Jansklooster raakten dodelijk gewond bij een triest ongeval op de Schaarweg.

In Vollenhove werd begin juli een jongeman door een arrestatieteam opgepakt. Een maand later werd aan de Halleweg een pony dodelijk getroffen door de bliksem. Verder genoot jong en oud van de corsofietstocht in Sint Jansklooster en het dahliafestijn in Vollenhove. Vishandel Konter opende een palingautomaat aan de Venose haven.

In september rolde een auto het Veentje in en kwam er een speciale prikbus naar Sint Jansklooster. De velden van VHK werden deels vernield door een brandstichter. De maand werd afgesloten met hoog bezoek: Koning Willem-Alexander bezocht de families Slot en Spans. In oktober diende de Watertoren als decor van een huwelijksaanzoek en werd duidelijk dat het Kamper Erve over zou gaan in andere handen. In Vollenhove werd de eerste JK Trekkertrek verreden en stond bij de Burght het Oktoberfest op het programma.

In november vertelde Jos Lok over zijn plannen met de Voorpoort, werd een grote vuurwerkshow gehouden bij Oldruitenborgh en moesten de jongens van het Barskopfeest noodgedwongen de stekker uit hun feest trekken. In december kondigde Henk van der Steeg aan dat hij een Kebab Huis ging openen in Vollenhove. Het was overigens ook de laatste maand dat SDG langs kwam om oud papier op te halen.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra