Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
3 mei 2024
Agenda
Active

Bijna jaar cel en tbs voor incident met kapmes in Vollenhove

Geplaatst op: 1 februari 2022

Voor het in verwarde toestand zwaaien met een machete is een 20-jarige man uit Vollenhove dinsdag tot een celstraf en tbs met voorwaarden veroordeeld. De rechters veroordeelden hem onder meer voor een poging doodslag op zijn stiefvader.

De 20-jarige J.W. kreeg dinsdag 10 maanden cel en tbs met voorwaarden opgelegd. Een arrestatieteam rukte uit op 10 juli vorig jaar om de 20-jarige man in zijn woonplaats Vollenhove aan te houden. De jongeman was aan de drank en drugs geraakt na drie overlijdens kort achter elkaar van onder meer zijn beste vriend. Onder invloed haalde hij een machete tevoorschijn en stond er dreigend mee tegenover zijn stiefvader. Die verklaarde diezelfde dag nog bij de politie dat hij het idee had dat zijn stiefzoon hem poogde te doden. Later wijzigde de stiefvader die verklaring. Ook zei hij zich vergist te hebben dat zijn stiefzoon hem met het kapmes bij de kin of lip geraakt had.

De rechtbank in Zwolle acht bewezen dat de 20-jarige met de machete gepoogd heeft zijn stiefvader van het leven te beroven. Naast de poging doodslag en het woordelijk bedreigen van agenten is W. ook veroordeeld voor wapenbezit. Hij had thuis nog een gaspistool en een vlindermes liggen. Dat laatste wapen was juist een gift van zijn beste vriend die is overleden. Die wapens krijgt hij niet meer terug. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Door onze verslaggever Michiel Satink (JPZ)

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra