Hét nieuws uit Vollenhove en Sint Jansklooster
19 mei 2024
Agenda
Active

Vlasschuurfeest terug van weggeweest

Geplaatst op: 1 februari 2022

Het Vlasschuurfeest in Vollenhove keert terug. Bar Saantje zal samen met de wagenbouwgroepen Fatal Attraction en De Vereniging dit gaan organiseren. In de jaren ’70 en ’80 was de Vlasschuur de plek om te feesten, hier werden de welbekende feestweek feesten gehouden rond het corso.

Meerde bekende artiesten van toen en nu hebben hier opgetreden zoals de Golden Earings, Normaal, Andre van Duin en veel meer. Met terugdenken aan deze gouden tijden sloegen de wagenbouwgroepen uit de Vlasschuur de handen ineen om samen met Bar Saantje het Vlasschuurfeest nieuw leven in te blazen.

Op 7 mei 2022 wordt deze gehouden in de Vlasschuur met een van Nederlands beste coverbands ‘The Originals’. Deze band is vooral bekend door hun optreden op Radio 538 met hun item ‘zet em aandag’ waar ze de eerste maandag van de maand deze muzikaal openen.

In 2020 zou de eerste editie van het VlasschuurFeest gehouden worden. De Vlasschuur wordt speciaal voor dit feest geheel leeggehaald. Normaal wordt deze gebruikt voor de opslag van de onderstellen maar begin mei gaan de onderstellen naar de diverse bouwplekken.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Contour

Leistra